Skip to main content
New
Stack Overflow Jobs powered by Indeed: A job site that puts thousands of tech jobs at your fingertips (U.S. only). Search jobs

Questions tagged [openni-node]

The tag has no usage guidance.

Filter by
Sorted by
Tagged with
0 votes
1 answer
2 views

OpenNI driver wont start sometimes

Hi, I have problem with the OpenNI driver openni_node. Sometime it dies with the following error: ...
user avatar
0 votes
1 answer
1 view

a problem after "rosrun openni_camera openni_node"

After I run the command "rosrun openni_camera openni_node",it shows as below: /opt/ros/electric/stacks/openni_kinect/openni_camera/bin/openni_node: relocation error: /opt/ros/electric/stacks/...
user avatar
0 votes
1 answer
1 view

openni_node.launch not found

I installed ROS on my Ubuntu 12.04 64-bit to work with RGBDSLAM. I followed all the instructions, installed ros-fuerte-openni-camera when it was not found. But after installing it, when I run ...
user avatar
0 votes
2 answers
2 views

Cannot record sensor data using rosbag from kinect

Hi, I tried to record the data from Kinect by using rosbag record -a after I opened the openni_node driver for Kinect. ...
user avatar
0 votes
1 answer
1 view

OpenCV Error with openni_node.launch

Hi, I have a Kinect device, ROS Electric, and I installed the openni package with the ubuntu package ros-electric-openni-kinect. When I execute the launch file openni_camera/openni_node.launch, I get ...
user avatar
0 votes
1 answer
1 view

ROS Answers SE migration: Openni_camera

Hi, When I run the openni_camera node and try to see the image through a lan networks i keep seeing it as pictures not as video. I mean that it is relly slow. I think that maight be because the ...
user avatar
0 votes
1 answer
1 view

Kinect - no devices connected on openni_node.launch

Hi all, I'm starting with the turtlebot but can't get the Kinect to be recognized. I am runnig diamondback. I redid sudo apt-get install openni_kinect just to make ...
user avatar
0 votes
1 answer
1 view

openni detecting device only in debug mode

Hi all, I'm trying to run the openni_node.launch file on a PR2 with ubuntu lucid and diamondback. When starting the launch file with "debug=true" the kinect is detected correctly and I can ...
user avatar
0 votes
2 answers
2 views

Multiple Kinect

Hi! I am trying to use two kinects, one to perform human tracking and object recognition, and one to navigate (using pointcloud to laserscan). I modified the openni_node.launch with two nodes and I ...
user avatar
0 votes
2 answers
3 views

Whats the best way to use ROS to control motors on a simple robot?

Hello community, I've started a new ros project called MockBot at home... The robot contains the following modules: Simple lowcost homebrew chassis, which can be build from cheap components. http://...
user avatar
0 votes
4 answers
1 view

Kinect not detected

Hi, I previously posted an issue regarding errors in openni drivers installation (http://answers.ros.org/question/2297/openni-drivers-installation-errors). With the answer to this question i was able ...
user avatar
0 votes
2 answers
2 views

openni_node internal throttle to limit cpu usage

When running openni_node on an embedded system I realized the CPU usage is quite high, actually that high, that the rest of the system lags. The cpu load only goes high, when someone is actually ...
user avatar
0 votes
1 answer
1 view

Should rviz have a segmentation fault with other nodes are stopped? e.g. openni_camera launch

Hi, I'm using diamondback and rviz has segmentation faults often whenever I kill another node. Should I expect this whenever stopping a node that was publishing a topic that rviz is subscribed to? E.g....
user avatar
0 votes
1 answer
1 view

launch openni_node failure: recursive print statement has occurred

...
user avatar
0 votes
1 answer
1 view

deb packages for former "ni" stack

Hi all, looking at the list of ROS diamondback packages, there are two packages for the former "ni" stack: ros-diamondback-openni-kinect (0.1.1) and ros-diamondback-openni-ros (0.1.0), to me ...
user avatar
0 votes
1 answer
2 views

openni_node.launch: Warning: recursive print statement has occurred

Not sure if this is a problem or not. On the latest version of the ni stack running on the latest Diamondback and Ubuntu 10.04, I get the following warnings when launching openni_node.launch: ...
user avatar