0
$\begingroup$

Rosanswers logo

I am using Kinetic in Ubuntu 16.04. I have a kinect xbox 360 and the appropriate power supply. The kinect works fine in windows 10. In Ubuntu, it will not show up in lsusb. I can see the motor, but the rest of the components do not show. The best I can see is that it is being detected as a usb hub. But at each lsusb it changes IDs. Here is a sample from lsusb:

Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub Bus 001 Device 002: ID 8087:07dc Intel Corp. Bus 001 Device 007: ID 04f9:0331 Brother Industries, Ltd Bus 001 Device 006: ID 0922:0020 Dymo-CoStar Corp. LabelWriter 450 Bus 001 Device 009: ID 15d9:0a33 Trust International B.V. Optical Mouse Bus 001 Device 008: ID 04d9:1702 Holtek Semiconductor, Inc. Keyboard LKS02 Bus 001 Device 005: ID 1a40:0101 Terminus Technology Inc. Hub Bus 001 Device 004: ID 1a40:0101 Terminus Technology Inc. Hub Bus 001 Device 003: ID 1a40:0101 Terminus Technology Inc. Hub Bus 001 Device 099: ID 045e:02b0 Microsoft Corp. Xbox NUI Motor Bus 001 Device 098: ID 0409:005a NEC Corp. HighSpeed Hub Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

running lsusb again gives: Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub Bus 001 Device 002: ID 8087:07dc Intel Corp. Bus 001 Device 056: ID 04f9:0331 Brother Industries, Ltd Bus 001 Device 055: ID 0922:0020 Dymo-CoStar Corp. LabelWriter 450 Bus 001 Device 059: ID 15d9:0a33 Trust International B.V. Optical Mouse Bus 001 Device 057: ID 04d9:1702 Holtek Semiconductor, Inc. Keyboard LKS02 Bus 001 Device 054: ID 1a40:0101 Terminus Technology Inc. Hub Bus 001 Device 052: ID 1a40:0101 Terminus Technology Inc. Hub Bus 001 Device 050: ID 1a40:0101 Terminus Technology Inc. Hub Bus 001 Device 101: ID 045e:02b0 Microsoft Corp. Xbox NUI Motor Bus 001 Device 100: ID 0409:005a NEC Corp. HighSpeed Hub Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

It looks like it is being detected as an NEC hub, but after many days of this I am not sure of anything.

Has this been encountered before? What can I do next?

Thanks, Dave


Originally posted by Dave Everett on ROS Answers with karma: 48 on 2018-11-29

Post score: 0

$\endgroup$

1 Answer 1

0
$\begingroup$

Rosanswers logo

Thanks Orhan. I discovered the real problem. Non-microsoft 12v interfaces for taking the power to the kinect and splitting off the USB.

I ran some tests and it will only work if using a Microsoft USB interface adapter. The Chinese one I had bought off Ebay will not work.

Dave


Originally posted by Dave Everett with karma: 48 on 2019-05-29

This answer was ACCEPTED on the original site

Post score: 1

$\endgroup$

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service and acknowledge you have read our privacy policy.