0
$\begingroup$

Rosanswers logo

/ardrone/takeoff topic is missing in my rostopic list command So how do I create takeoff node manually such that my drone can fly ?


Originally posted by shubham11 on ROS Answers with karma: 1 on 2018-03-27

Post score: 0


Original comments

Comment by ahendrix on 2018-03-27:
Th presence (or absence) of this topic is a symptom that you're not running the node which provides it. You should figure out which node that is for your drone, configure it correctly and run it.

Comment by ahendrix on 2018-03-27:
It would help to know which drone you have and which commands, nodes or launch files you're already running.

Comment by jayess on 2018-03-28:
I just noticed that your other question (#q286063) says that you're using the a simulator, is that still true?

Comment by shubham11 on 2018-03-28:
Yes I'm still using the a simulator

Comment by shubham11 on 2018-03-28:
@ahendrix you are suggesting that I should configure the node correctly, well there are only 3 nodes and none of them is having access to the /takeoff topic

Comment by shubham11 on 2018-03-28:
@ahendrix how do I configure the node?

Comment by ahendrix on 2018-03-28:
I have no idea. You still haven't completed the first step of identifying the correct software for your drone.

$\endgroup$

1 Answer 1

0
$\begingroup$

Rosanswers logo

I'd say that you shouldn't create this topic manually as @ahendrix says in the comments of your question. As your question #q286063 shows, you're getting

Getting AR.Drone version ...

repeated which may mean that you're not connected to the drone. Manually creating the /ardrone/takeoff topic won't do anything useful.


Originally posted by jayess with karma: 6155 on 2018-03-28

This answer was ACCEPTED on the original site

Post score: 0

$\endgroup$

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service and acknowledge you have read our privacy policy.