0
$\begingroup$

Rosanswers logo

I am using ros indigo on ubuntu 14.04. When I launch RViz, I get no errors, but I get a screen like this, regardless of my configuration file https://raw.githubusercontent.com/ljarin/alexa-pandabot/master/Screenshot%20from%202017-04-21%2016%3A14%3A54.png

I get a grey box instead of the normal viewing window. I can add panels, but the display/visualization window does not seem to work at all. If I try to open a configuration, it just goes back to this screen.

RViz has always worked on my computer until today. I was installing openCV from source recently, which required some massaging of packages, which I assume is causing this problem somehow. I already tried sudo apt-get install --reinstall ros-indigo-rviz


Originally posted by ljarin on ROS Answers with karma: 3 on 2017-04-21

Post score: 0

$\endgroup$

1 Answer 1

0
$\begingroup$

Rosanswers logo

Hi,

I suggest you check this issue: issue #1047

Cheers, Marco.


Originally posted by Femer with karma: 253 on 2017-04-21

This answer was ACCEPTED on the original site

Post score: 0


Original comments

Comment by ljarin on 2017-04-21:
Thanks for the quick response; that is the same issue. Although not a lot of great solutions :/

Comment by Femer on 2017-04-21:
Have you tried to install rviz from source?

Comment by ljarin on 2017-04-22:
I ran out of time, but I will try on Monday.

Comment by ljarin on 2017-04-24:
compiling from source worked

$\endgroup$

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service and acknowledge you have read our privacy policy.