0
$\begingroup$

Rosanswers logo

I am going through the tutorials and have reached point of using the turtlesim for learning about nodes, etc. I am trying to ping the turtlesim node, but there is no communication with the turtlesim. I have it running and roscore from 2 separate terminals and am pinging it from a third. Pinging the rosout node does work.

Here is the rosnode info for turtlesim:

Node [/turtlesim] Publications:

  • /turtle1/color_sensor [turtlesim/Color]
  • /rosout [rosgraph_msgs/Log]
  • /turtle1/pose [turtlesim/Pose]

Subscriptions:

  • /turtle1/cmd_vel [unknown type]

Services:

  • /turtle1/teleport_absolute
  • /turtlesim/get_loggers
  • /turtlesim/set_logger_level
  • /reset
  • /spawn
  • /clear
  • /turtle1/set_pen
  • /turtle1/teleport_relative
  • /kill

contacting node http://nathan-p850:45561/ ... ERROR: Communication with node[http://nathan-p850:45561/] failed!


Originally posted by nathanspotts on ROS Answers with karma: 16 on 2017-03-08

Post score: 0

$\endgroup$

1 Answer 1

0
$\begingroup$

Rosanswers logo

well after doing some research, I found out that my ROS_IP was not set correctly. So, I followed the instructions here and set my ROS_IP to 127.0.0.1 using: export ROS_IP=127.0.0.1

Hope this helps someone else.


Originally posted by nathanspotts with karma: 16 on 2017-03-08

This answer was ACCEPTED on the original site

Post score: 0

$\endgroup$

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service and acknowledge you have read our privacy policy.