0
$\begingroup$

Rosanswers logo

Hi Guys,

I m trying to set up the 2D Navigation Stack. Everything works fine beside of the integration of the laser_scanner. I set up all the transformations as well as publishing all the needed data as map, odom and laser_scan for autonomous navigation. Nevertheless amcl is always saying this:

[ WARN] [1488657566.744750961]: No laser scan received (and thus no pose updates have been published) for 1488657566.744665 seconds. Verify that data is being published on the /scan topic.

I have been working with ROS now over 2 years and i dont understand this mistake. My tf_tree (map->odom->base_link->laser_scanner) doesnt show any errors as well as all published topics show the status ok in rviz. If I m using the fake_amcl node everything works fine. Does anyone know what I can do ? The advice that i found here, to set the sim_time to true causes that amcl isnt loading the map.

Thanks for help :)


Originally posted by MP21_R2D2 on ROS Answers with karma: 1 on 2017-03-04

Post score: 0

$\endgroup$

1 Answer 1

0
$\begingroup$

Rosanswers logo

Are you publishing your laser data on the topic requested by amcl? If you type:

rostopic info /scan

can you see both your laser driver and amcl as publisher/subscriber ?


Originally posted by Procópio with karma: 4402 on 2017-03-09

This answer was ACCEPTED on the original site

Post score: 0

$\endgroup$

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service and acknowledge you have read our privacy policy.