0
$\begingroup$

Rosanswers logo

Hi, I am using Ubuntu 12.04 with ROS hydro . Currently ,i am stuck with a error in rviz which states that " no image received" in status field under camera. I am using iball usb_cam. I tried all the camera drivers like gscam,uvc_camera,usb_cam . But , this error still exists . [Note: The image window does not produce any error. but camera window only produce this error .] Please give me any suggestions, Thank you


Originally posted by Ajith kumar on ROS Answers with karma: 28 on 2016-03-10

Post score: 1


Original comments

Comment by joq on 2016-03-10:
Can you see the image with image_view?

Comment by Ajith kumar on 2016-03-10:
yes , i can see image with image_view

Comment by jespestana on 2017-06-28:
I had the same problem. I was publishing the image and the camera_info correctly, but the image would still not show up. Solution: republishing my static tfs at 10 Hz, using tf instead of using tf2_ros. This solved the issue. I think that similar problems are common with rviz in ROS Indigo.

$\endgroup$

1 Answer 1

0
$\begingroup$

Rosanswers logo

Two days ago, i meet this problem too. And below is how i solved it :

1, using rosconsole to open rviz node debugging mode.

rosconsole set /rviz_1492690688381763966 ros.rviz.message_filter debug

rviz_1492690688381763966 was your rviz node's name

and it shown the messages came from your camera with the frame name was head_camera(i used [usb_cam](http://wiki.ros.org/usb_cam) driver)

2, modify map to head_camera in Fixed Frame field of rviz.


Originally posted by gimcuan with karma: 26 on 2017-04-20

This answer was ACCEPTED on the original site

Post score: 1


Original comments

Comment by skoushan on 2017-09-26:
instead of changing the global frame, you could also provide tf data between the global frame and the camera frame (described here)

$\endgroup$

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service and acknowledge you have read our privacy policy.