0
$\begingroup$

Rosanswers logo

I am using ROS Hydro in Ubuntu 12.04 which is installed in Virtualbox. I am trying to use cv_bridge to convert my ros images to opencv images captured by Logitech C270.

Being a novice to this field, I am following the tutorial explained on this blog : link .

All works fine but still I am not able to see the camera output, rather the complete output screen appears green.

Same is the case while following the ROS tutorial, given on the link : link

Guys I am in need of help...please help me...!!!


Originally posted by Anand on ROS Answers with karma: 26 on 2015-04-09

Post score: 0


Original comments

Comment by inflo on 2015-04-24:
some more or better info, like, what commands are you running to see an image? can you normaly see the image?etc. etc.

Comment by Anand on 2015-04-24:
Firstly thanks for your reply. Yes sure. Initially I am using the command - roslaunch uvcCameraLaunch.launch ... this works fine and my camera gets light up. After that i am running the command - rosrun image_view image_view image:=/camera/image_raw.. this pops up a window named /camera/image_raw

Comment by Anand on 2015-04-24:
This window /camera/image_raw has the screen which is completely green rather than seeing the display of camera.

Comment by inflo on 2015-04-24:
check with "rostopic list" after uvcCameraLaunch.launch which image topics also exist and try another with "rosrun image_viewer..."

else could you see with a simply webcam app a normal picture or also a green one ?

Comment by Anand on 2015-04-24:
Yes i am able to view properly the webcam output with webcam app. The output of rostopic list is: /camera/camera_info
/camera/image_raw
/rosout
/rosout_agg

Comment by inflo on 2015-04-24:
the page http://wiki.ros.org/uvc_camera says that one should use http://wiki.ros.org/libuvc_camera, tried that?

Comment by Anand on 2015-04-24:
OH thank you very much for giving me an idea that there might be some issue with package. The uvc_camera package was having some problem. So i used the package usb_cam and it worked.

$\endgroup$

1 Answer 1

0
$\begingroup$

Rosanswers logo

Use package usb_cam instead of uvc_camera.


Originally posted by Anand with karma: 26 on 2015-04-24

This answer was ACCEPTED on the original site

Post score: 0

$\endgroup$

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service and acknowledge you have read our privacy policy.