0
$\begingroup$

Rosanswers logo

Hello guys, Following the SendingSimpleGoals tutorial

http://wiki.ros.org/navigation/Tutorials/SendingSimpleGoals

, after running the executable, Waiting for the move_base action server to come up waits forever. Can anyone suggest me?


Originally posted by ros_master on ROS Answers with karma: 11 on 2014-11-04

Post score: 1

$\endgroup$

1 Answer 1

0
$\begingroup$

Rosanswers logo

You must have another node running the server. If you have in your robot /move_base already implemented then it is automatically started. Otherwise you must provide the server with your own code.

The code in the tutorial is just half of the whole story :)


Originally posted by Andromeda with karma: 893 on 2014-11-04

This answer was ACCEPTED on the original site

Post score: 1


Original comments

Comment by ros_master on 2014-11-04:
Can you tell me what is the all story? Where can I learn what should I do in detail?

Comment by Andromeda on 2014-11-04:
The story is very simple (conceptually). You need a server running in the backgorund or your client (the program you have run) never will extablish a connection to the server. There are some package like /move_base which start "automatically" a server. In that case, starting that node,...

Comment by Andromeda on 2014-11-04:
...you can get your connection. I can tell you one thing: try to integrate your knowledge with books (ROS by Example 1 & 2 is the best one to me). "in detail" is a good word...I m still learning ROS

$\endgroup$

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service and acknowledge you have read our privacy policy.