0
$\begingroup$

Rosanswers logo

I am trying to run : hector_slam Tutorials MappingUsingLoggedData with Hydro. After I launch everything, I don't get any thing on Rviz. Here is the warning that I am getting: [ INFO] [1414325137.230751975]: Geotiff node started [ WARN] [1414325156.252540097]: No transform between frames /map and scanmatcher_frame available after 20.003600 seconds of waiting. This warning only prints once. [ INFO] [1414325181.258100206, 1310297993.109858243]: Finished waiting for tf, waited 45.009179 seconds SearchDir angle change too large SearchDir angle change too large SearchDir angle change too large SearchDir angle change too large


Originally posted by Morpheus on ROS Answers with karma: 111 on 2014-10-23

Post score: 0


Original comments

Comment by bvbdort on 2014-10-23:
can you write more about error like commands used , rqt_graph, frames.pdf

ps: check you have proper frames and topic set to display map(incase just display problem.).

Comment by Morpheus on 2014-10-26:
Here is the error that I am getting: [ INFO] [1414325137.230751975]: Geotiff node started [ WARN] [1414325156.252540097]: No transform between frames /map and scanmatcher_frame available after 20.003600 seconds of waiting. This warning only prints once. [ INFO] [1414325181.258100206, 1310297993.109858243]: Finished waiting for tf, waited 45.009179 seconds SearchDir angle change too large SearchDir angle change too large SearchDir angle change too large SearchDir angle change too large

Comment by bvbdort on 2014-10-26:
It shows scan match is not well, may be you are moving in long straight corridor or less laser scan rate or very fast moving vehicle.

Comment by Morpheus on 2014-10-26:
I did manage to get the tutorial.launch running without any errors, but I still don't have anything showing on Rviz.

Comment by bvbdort on 2014-10-26:
try saving map with mapsaver to check if problem with just visualisation.

$\endgroup$

1 Answer 1

0
$\begingroup$

Rosanswers logo

I was crowding my CPU too much, and was not giving mapsaver long enough. I shutdown some of the processes running on the CPU and everything worked ok.


Originally posted by Morpheus with karma: 111 on 2014-10-28

This answer was ACCEPTED on the original site

Post score: 0

$\endgroup$

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service and acknowledge you have read our privacy policy.