0
$\begingroup$

Rosanswers logo

Hi guys,

I am currently working on the package of tum_simulator, I would like to spawn multiple ardrones in gazebo and control them seperately.

I managed to fix all the topics, tf and two ardrones were spawned correctly. And the first ardrone can take off, land and be controlled correctly. But when I tried to send a take-off command to the second ardrone, the first one just flew away. (The first ardrone's velocity along z axis just kept rising and the altitude of its navdata finally rise to 3000.)

Do you have any idea about how can I fix that problem? Thanks in advance!


Originally posted by Kent on ROS Answers with karma: 140 on 2014-10-02

Post score: 0

$\endgroup$

1 Answer 1

0
$\begingroup$

Rosanswers logo

I finally found out what's wrong. It was the problem with the base_links' body name. Each ArDrone seems to have the same base_link body name. But it strange that each Ardrone should belongs to different namespaces. But anyhow, just rewrite the urdf files and make sure every base_link name of each ArDrone is different, which should solve all the problem.


Originally posted by Kent with karma: 140 on 2014-10-03

This answer was ACCEPTED on the original site

Post score: 0


Original comments

Comment by tradeA on 2018-01-15:
What version of ROS version were you using? I'm trying to create a similar setup for ROS Kinetic + Gazebo7

$\endgroup$

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service and acknowledge you have read our privacy policy.