0
$\begingroup$

Rosanswers logo

I am working with the XBee Network Example on the wiki (using ROS Hydro on Ubuntu 12.04 with Series 1 XBees) but I can't get further than setting up the XBees. Has anyone successfully got the example working? I get this error after entering the command

rosrun rosserial_xbee xbee_network.py /dev/ttyS0 1

RosSerial Xbee Network

Contacting Xbees : ['\x00\x01']

Exception in thread Thread-6:

Traceback (most recent call last):

File "/usr/lib/python2.7/threading.py", line 551, in __bootstrap_inner self.run()

**File "/usr/lib/python2.7/threading.py", line 504, in run self.__target(*self.__args, self.__kwargs)

File "/opt/ros/hydro/lib/python2.7/dist-packages/rosserial_python/SerialClient.py", line 426, in run if self.port.inWaiting() < 1:

AttributeError: FakeSerial instance has no attribute 'inWaiting'


Originally posted by cb92 on ROS Answers with karma: 11 on 2014-07-22

Post score: 0


Original comments

Comment by tonybaltovski on 2014-07-22:
What port is your xbee connected to?

Comment by cb92 on 2014-07-22:
/dev/ttyS0

$\endgroup$

1 Answer 1

0
$\begingroup$

Rosanswers logo

I had a (mostly) working XBee network going with ROS Hydro. But when I upgraded to Indigo last night, I got this error immediately. I haven't found any solution yet Edit: I just removed all the ros-indigo-rosserial-* packages, and copied my old rosserial from Hydro to Indigo. Now working fine.


Originally posted by TimboInSpace with karma: 141 on 2014-09-25

This answer was ACCEPTED on the original site

Post score: 0

$\endgroup$

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service and acknowledge you have read our privacy policy.