0
$\begingroup$

Rosanswers logo

Hello,
I have set up a navigation stack on my PC and now I'm trying to run a slightly modified copy of android_teleop. Everything seems to work, but the android app does not receive any messages, although I can see them in rviz on the PC and I can see that the android node is connected to the correct topic using rqt_graph. The published topic (/virtual_joystick/cmd_vel) is working.


Originally posted by Jordan Markov on ROS Answers with karma: 1 on 2014-02-23

Post score: 0


Original comments

Comment by Daniel Stonier on 2014-02-26:
It's not the missing ROS_IP/ROS_HOSTNAME problem?

Comment by Jordan Markov on 2014-02-26:
It's not that, because the application connects to the master and successfully sends messages to the cmd_vel topic. Also it looks like it is subscribed to the other topics, but it doesn't receive the messages, just like if they are not published. Is there a firewall on the android phone I need to disable?

Comment by Daniel Stonier on 2014-02-27:
Not that I know of, but I haven't done alot of testing on different devices to be sure. Do recheck the ROS_IP settings though, if I remember correctly, publishing can be ok, but subscribing will fail.

Comment by CalisM on 2014-12-28:
Sounds like a one-way route. Have you tested pinging from master to subscriber and vice versa? It mostly is a "route add -net 10.20.30.0 netmask 255.255.255.0 gateway 10.20.30.1" problem.

$\endgroup$

1 Answer 1

0
$\begingroup$

Rosanswers logo

I am having the same problem! Did you find a solution. When I run the Teleop Hyrdo downloaded from Playstore ,it works fine with no problem. However, when I upload the android_tutorial_teleop to my android device, the robot is unresponsive. When I make rostopic info on the cmd_vel topic, I found the following

rostopic info virtual_joystick/cmd_vel Type: geometry_msgs/Twist Publishers:

There is no subsriber. However, when I run the Telop Hydro downloaded from PlayStore, it shows the following

rostopic info /turtlebot/application/android/virtual_joystick/cmd_vel Type: geometry_msgs/Twist Publishers:

The turtlebot is subscribed and responds to the command.

I really could find what is the issue with the code of the Tutorial found in android_core (hydro).

I hope to receive some help on this

A


Originally posted by Anis with karma: 253 on 2014-12-26

This answer was ACCEPTED on the original site

Post score: 0


Original comments

Comment by Jordan Markov on 2015-01-05:
Hi, I gave up with this problem a couple of months ago. After my research I suspect that the Android version I'm using is not working. I managed to run the teleop app on an emulator with older version of Android, Honeycomb as long as I remember. Anyway, your problem seems different than mine.

$\endgroup$

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service and acknowledge you have read our privacy policy.