0
$\begingroup$

Rosanswers logo

I am trying to navigate simulated Turtlebot in gazebo. All tutorials in ros are for real robot. I have already launched turtlebot using

roslaunch turtlebot_gazebo turtlebot_empty_world.launch

Now, I am trying to launch 3Dsensors using

roslaunch turtlebot_bringup 3dsensor.launch

but its giving

started roslaunch server

SUMMARY

PARAMETERS

  • /camera/camera_nodelet_manager/num_worker_threads
  • /camera/depth_rectify_depth/interpolation
  • /camera/depth_registered_rectify_depth/interpolation
  • /camera/disparity_depth/max_range
  • /camera/disparity_depth/min_range
  • /camera/disparity_registered_hw/max_range
  • /camera/disparity_registered_hw/min_range
  • /camera/disparity_registered_sw/max_range
  • /camera/disparity_registered_sw/min_range
  • /camera/driver/depth_camera_info_url
  • /camera/driver/depth_frame_id
  • /camera/driver/depth_registration
  • /camera/driver/device_id
  • /camera/driver/rgb_camera_info_url
  • /camera/driver/rgb_frame_id
  • /depthimage_to_laserscan/output_frame_id
  • /depthimage_to_laserscan/range_min
  • /depthimage_to_laserscan/scan_height
  • /rosdistro
  • /rosversion

NODES /camera/ camera_nodelet_manager (nodelet/nodelet) debayer (nodelet/nodelet) depth_metric (nodelet/nodelet) depth_metric_rect (nodelet/nodelet) depth_points (nodelet/nodelet) depth_rectify_depth (nodelet/nodelet) depth_registered_rectify_depth (nodelet/nodelet) disparity_depth (nodelet/nodelet) disparity_registered_hw (nodelet/nodelet) disparity_registered_sw (nodelet/nodelet) driver (nodelet/nodelet) points_xyzrgb_hw_registered (nodelet/nodelet) points_xyzrgb_sw_registered (nodelet/nodelet) rectify_color (nodelet/nodelet) rectify_ir (nodelet/nodelet) rectify_mono (nodelet/nodelet) register_depth_rgb (nodelet/nodelet) / depthimage_to_laserscan (nodelet/nodelet)

ROS_MASTER_URI= http :// localhost:11311

core service [/rosout] found process[camera/camera_nodelet_manager-1]: started with pid [3976] process[camera/driver-2]: started with pid [3990] [ INFO] [1386425317.398225356]: Initializing nodelet with 4 worker threads. process[camera/debayer-3]: started with pid [4030] process[camera/rectify_mono-4]: started with pid [4046] process[camera/rectify_color-5]: started with pid [4062] process[camera/rectify_ir-6]: started with pid [4078] [ INFO] [1386425317.836443133, 24.650000000]: No devices connected.... waiting for devices to be connected process[camera/depth_rectify_depth-7]: started with pid [4094] process[camera/depth_metric_rect-8]: started with pid [4110] process[camera/depth_metric-9]: started with pid [4126] process[camera/depth_points-10]: started with pid [4142] process[camera/register_depth_rgb-11]: started with pid [4158] process[camera/points_xyzrgb_sw_registered-12]: started with pid [4174] process[camera/depth_registered_rectify_depth-13]: started with pid [4190] process[camera/points_xyzrgb_hw_registered-14]: started with pid [4206] process[camera/disparity_depth-15]: started with pid [4222] process[camera/disparity_registered_sw-16]: started with pid [4238] process[camera/disparity_registered_hw-17]: started with pid [4254] process[depthimage_to_laserscan-18]: started with pid [4270] [ INFO] [1386425320.843662829, 27.670000000]: No devices connected.... waiting for devices to be connected [ INFO] [1386425323.847297153, 30.670000000]: No devices connected.... waiting for devices to be connected [ INFO] [1386425326.853849462, 33.680000000]: No devices connected.... waiting for devices to be connected

what should I do to connect it with simulated turtlebot?


Originally posted by DPK27 on ROS Answers with karma: 5 on 2013-12-07

Post score: 0


Original comments

Comment by RD on 2013-12-13:
I am having the same problem. Did you find the solution?

Comment by DPK27 on 2013-12-14:
without launching 3D sensor, by just launching the rviz after turtlebot using "roslaunch turtlebot_rviz_launchers view_robot.launch" and selecting laser or point cloud you can see the obstacle in front. So, as I think there is no need of 3dsensor.launch for me, see if it will help you

$\endgroup$

1 Answer 1

0
$\begingroup$

Rosanswers logo

The turtlebot simulator wont work on groovy. Some people have managed to get it work with tweaks. From the ros wiki only compatibility is with electric, fuerte and hydro at the moment. I would suggest looking into the hector_turtlebot package, that will work with the groovy. They have a hector_gazebo_simulation for running turtlebot with a hokuyo laser.


Originally posted by Vegeta with karma: 340 on 2013-12-12

This answer was ACCEPTED on the original site

Post score: 0


Original comments

Comment by DPK27 on 2013-12-14:
I am using hydro only.

Comment by Vegeta on 2013-12-14:
Have you installed the turtlebot package along with the simulator?

$\endgroup$

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service and acknowledge you have read our privacy policy.