0
$\begingroup$

Rosanswers logo

I am in the process of setting up our CytonGamma300 to work with MoveIt. I've been doing my best to follow along with all the tutorials associated with constructing the URDF and running through the MoveIt setup assistant. Everything works great up until I try to run the demo.launch file created by the setup assistant. It looks like the move_group node dies during setup:

[move_group-4] process has died [pid 20831, exit code -4

As a result when MoveIt (I assume) says:

[ INFO] [1380215273.058350241]: Constructing new MoveGroup connection for group 'arm'

The error that follows says:

[ERROR] [1380215303.107930485]: Unable to connect to action server within allotted time

This seems totally reasonable since the move_group node died. So I tried running the move_group node while everything else was running. I got the same error about it dying:

[move_group-1] process has died [pid 21462, exit code -4

Obviously the next logical step was to see what was going on in the move_group.launch file. Thoughtfully enough there gdb options! So I enabled debugging and reran the launch file -- gdb and a quick backtrace give me this:

Program received signal SIGILL, Illegal instruction.
0x00007ffff263b86e in occupancy_map_monitor::OccupancyMapMonitor::OccupancyMapMonitor(boost::shared_ptr<tf::Transformer> const&, std::string const&, double) () from /opt/ros/hydro/lib/libmoveit_occupancy_map_monitor.so
(gdb) backtrace
#0  0x00007ffff263b86e in occupancy_map_monitor::OccupancyMapMonitor::OccupancyMapMonitor(boost::shared_ptr<tf::Transformer> const&, std::string const&, double) () from /opt/ros/hydro/lib/libmoveit_occupancy_map_monitor.so
#1  0x00007ffff694443c in planning_scene_monitor::PlanningSceneMonitor::startWorldGeometryMonitor(std::string const&, std::string const&) () from /opt/ros/hydro/lib/libmoveit_planning_scene_monitor.so
#2  0x000000000040e5d1 in main ()

Any ideas? I'm running hydro on ubuntu 12.04. RViz starts up just fine when I run demo.launch and after the above connection attempt times out I can move the arm goal configuration around in RViz.

I imagine this is related to the problem but in the Motion Planning box in the Context tab in the Planning Library pane "NO PLANNING LIBRARY LOADED" is displayed in red.

To further supply information (as a control) I tried running the pr2_moveit_config version of demo.launch and have possibly similar problems:

[move_group-5] process has died [pid 22281, exit code -4

and then

[ERROR] [1380216041.741668016]: The kinematics plugin (left_arm) failed to load. Error: According to the loaded plugin descriptions the class pr2_arm_kinematics/PR2ArmKinematicsPlugin with base class type kinematics::KinematicsBase does not exist. Declared types are  kdl_kinematics_plugin/KDLKinematicsPlugin

followed by the same message for the right_arm.

Thank you so much for your help with this!


Originally posted by skiesel on ROS Answers with karma: 549 on 2013-09-26

Post score: 1

$\endgroup$

1 Answer 1

0
$\begingroup$

Rosanswers logo

It is possible this has to do with illegal instructions executed by moveit. This is because of some SSE instructions that are activated and should not be. This was fixed in source, but the moveit_ros_* packages (0.5.6) are only now being built.


Originally posted by isucan with karma: 1055 on 2013-09-26

This answer was ACCEPTED on the original site

Post score: 0


Original comments

Comment by isucan on 2013-09-26:
https://github.com/ros-planning/moveit_ros/issues/318

Comment by skiesel on 2013-09-26:
Oh okay awesome! Thanks so much for the information. Do you have any idea of when the update might be released?

Comment by skiesel on 2013-10-03:
After the latest release everything is working great! Thanks!

$\endgroup$

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service and acknowledge you have read our privacy policy.