0
$\begingroup$

Rosanswers logo

I am supplying odometry and Imu data to robot_pose_ekf and it is publishing the transform to base_footprint and the topic robot_pose_ekf/odom correctly. It advertises the topic robot_pose_ekf/odom_combined but rostopic echo shows that nothing is being published on that topic. So I am concerned that it is just using the odometry data sent to it and ignoring the Imu data.

The documentation: http://www.ros.org/wiki/robot_pose_ekf

says it should just be publishing the transform and robot_pose_ekf/odom_combined, not mentioning the topic robot_pose_ekf/odom.

So, what's up? Is the topic robot_pose_ekf/odum what was previously the topic robot_pose_EKF/odom_combined? Or do I need to debug some more to determine why the combined topic is not getting data published?


Originally posted by dan on ROS Answers with karma: 875 on 2013-08-26

Post score: 0

$\endgroup$

1 Answer 1

0
$\begingroup$

Rosanswers logo

Answered. It is because I used the example launch file from the wiki page. In that launch file, the parameter "output_frame" is set to value = "odom" The odom_estimation_node.cpp file uses that parameter to determine the topic advertised, with the default being "odom_combined"

I found it confusing because I was thinking that "output frame" would refer to the tf frame not the published topic name.


Originally posted by dan with karma: 875 on 2013-08-26

This answer was ACCEPTED on the original site

Post score: 0


Original comments

Comment by Martin Günther on 2013-09-10:
You're right, it is confusing. The parameter output_frame refers to both the tf frame and the name of the published topic.

$\endgroup$

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service and acknowledge you have read our privacy policy.