0
$\begingroup$

Rosanswers logo

I am trying to get camera data from the turtlebot to my workstation. The netbook is running 10.04 and the workstation laptop is running 10.10.

On the turtlebot netbook I configured the IP settings, and ran the teleop successfully. I would like to now grab camera data from the turtlebot kinect.

On the netbook I ran

rosrun turtlebot_bringup kinect.launch

On the turtlebot workstation I run

rosrun rviz rviz

I click add, camera, then under the display bar, under Camera, it says "Status Warning." Image Topic I select camera>rgb>Image_raw. I get an error and No CameraInfo received on [/camera_info]

I have tried not only Image_raw, but a few of the other selections, and non of them seem to work.

Any suggestions would be appreciated


Originally posted by djchase88 on ROS Answers with karma: 21 on 2013-05-13

Post score: 1


Original comments

Comment by longzhixi123 on 2013-07-08:
http://answers.ros.org/question/29298/turtlebot-kinect-fails-since-dropped-10000-of-messages-and-wireless-crashed/ you can have a try.

$\endgroup$

1 Answer 1

0
$\begingroup$

Rosanswers logo

That suggests that the cameara is not streaming data. Make sure it's breaker is powered on and the kinect.launch does not have any errors.

You can also explore what's being published using rostopic echo and rostopic hz


Originally posted by tfoote with karma: 58457 on 2013-05-13

This answer was ACCEPTED on the original site

Post score: 1


Original comments

Comment by djchase88 on 2013-05-15:
all breakers are powered on

$\endgroup$

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service and acknowledge you have read our privacy policy.