0
$\begingroup$

Rosanswers logo

I tried to use the openni_kinect. There is no errors or warnings when I installed openni_kinect as the instructions in http://www.ros.org/wiki/openni_kinect, but when I tried to use openni_launch by typing

roslaunch openni_launch openni.launch

in the terminal,

It has many errors as follows:

Found 23 error(s).

ERROR Communication with [/camera/depth/metric] raised an error: ERROR Communication with [/camera/driver] raised an error: ERROR Communication with [/camera/ir/rectify_ir] raised an error: ERROR Communication with [/camera_base_link] raised an error: ERROR Communication with [/camera/depth/metric_rect] raised an error: ERROR Communication with [/camera/register_depth_rgb] raised an error: ERROR Communication with [/camera/depth_registered/metric_rect] raised an error: ERROR Communication with [/camera/depth_registered/rectify_depth] raised an error: ERROR Communication with [/camera/depth/rectify_depth] raised an error: ERROR Communication with [/rosout] raised an error: ERROR Communication with [/camera/rgb/rectify_mono] raised an error: ERROR Communication with [/camera/depth_registered/metric] raised an error: ERROR Communication with [/camera_nodelet_manager] raised an error: ERROR Communication with [/camera/rgb/rectify_color] raised an error: ERROR Communication with [/camera_base_link3] raised an error: ERROR Communication with [/camera_base_link1] raised an error: ERROR Communication with [/camera/points_xyzrgb_depth_rgb] raised an error: ERROR Communication with [/camera_base_link2] raised an error: ERROR Communication with [/camera/disparity_depth] raised an error: ERROR Communication with [/camera/depth/points] raised an error: ERROR Communication with [/camera/disparity_depth_registered] raised an error: ERROR Communication with [/camera/rgb/debayer] raised an error: ERROR The following nodes should be connected but aren't:

  • /camera/depth/metric_rect->/rosout (/rosout)
  • /camera/depth/rectify_depth->/rosout (/rosout)
  • /camera_base_link->/rosout (/rosout)
  • /camera_base_link1->/camera_nodelet_manager (/tf)
  • /camera/register_depth_rgb->/rosout (/rosout)
  • /camera/points_xyzrgb_depth_rgb->/rosout (/rosout)
  • /camera_base_link2->/rosout (/rosout)
  • /camera/disparity_depth_registered->/rosout (/rosout)
  • /camera/driver->/rosout (/rosout)
  • /camera/depth_registered/metric->/rosout (/rosout)
  • /camera/ir/rectify_ir->/rosout (/rosout)
  • /camera/depth/metric->/rosout (/rosout)
  • /camera_nodelet_manager->/rosout (/rosout)
  • /camera/rgb/rectify_color->/rosout (/rosout)
  • /camera/depth_registered/rectify_depth->/rosout (/rosout)
  • /camera_base_link1->/rosout (/rosout)
  • /camera/disparity_depth->/rosout (/rosout)
  • /camera_base_link->/camera_nodelet_manager (/tf)
  • /camera_base_link3->/camera_nodelet_manager (/tf)
  • /camera/depth/points->/rosout (/rosout)
  • /camera/depth_registered/metric_rect->/rosout (/rosout)
  • /camera_base_link3->/rosout (/rosout)
  • /camera_base_link2->/camera_nodelet_manager (/tf)
  • /camera/rgb/rectify_mono->/rosout (/rosout)
  • /camera/rgb/debayer->/rosout (/rosout)

How to solve this problem?

I highly appreciate your time and great help!


Originally posted by Lili Meng on ROS Answers with karma: 286 on 2012-07-25

Post score: 0

$\endgroup$

1 Answer 1

0
$\begingroup$

Rosanswers logo

I need some more info from you... Are you on a turtlebot? Are you using a kinect camera? Is it powered from the turtlebot?

Assuming you have the turtlebot with a kinect: I had some trouble when I plugged the kinect into the USB 2.0 ports. Try it int he USB 3.0. If that doesn't fix it, run this and post the output:

lsusb

Originally posted by allenh1 with karma: 3055 on 2012-07-26

This answer was ACCEPTED on the original site

Post score: 0


Original comments

Comment by jarvisschultz on 2012-07-27:
I was under the impression that the Kinect did not work with USB 3.0 at all... Did you possibly mean it the other way around?

Comment by allenh1 on 2012-07-27:
Nope. I've always used it through USB 3.0

Comment by jarvisschultz on 2012-07-27:
Interesting, I don't have USB 3.0 to test it on, but I have seen quite a few posts such as this and this that say otherwise.

Comment by jarvisschultz on 2012-07-27:
Although this post has a comment that says with newer kernels it might be possible. Regardless, I suppose it is a moot point until the @LiliMeng responds.

$\endgroup$

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service and acknowledge you have read our privacy policy.