0
$\begingroup$

Rosanswers logo

Everytime I try to launch the kinect it gets stuck after setting the depth frame id and then the power system dies shortly after.

turtlebot@turtlebot:~$ roslaunch turtlebot_bringup kinect.launch ... logging to /home/turtlebot/.ros/log/e892ee8a-a055-11e1-97ca-9cb70d1ffd03/roslaunch-turtlebot-17123.log Checking log directory for disk usage. This may take awhile. Press Ctrl-C to interrupt Done checking log file disk usage. Usage is <1GB.

started roslaunch server http://10.5.6.187:49248/

SUMMARY

PARAMETERS

  • /kinect_laser/max_height
  • /openni_camera/depth_rgb_rotation
  • /rosdistro
  • /openni_camera/image_mode
  • /openni_camera/image_time_offset
  • /openni_camera/projector_depth_baseline
  • /kinect_laser_narrow/output_frame_id
  • /openni_camera/depth_mode
  • /kinect_laser_narrow/max_height
  • /openni_camera/depth_frame_id
  • /openni_camera/depth_time_offset
  • /kinect_laser/output_frame_id
  • /rosversion
  • /openni_camera/depth_registration
  • /openni_camera/debayering
  • /openni_camera/depth_rgb_translation
  • /kinect_laser/min_height
  • /pointcloud_throttle/max_rate
  • /openni_camera/shift_offset
  • /kinect_laser_narrow/min_height
  • /openni_camera/rgb_frame_id

NODES / kinect_breaker_enabler (turtlebot_node/kinect_breaker_enabler.py) openni_manager (nodelet/nodelet) openni_camera (nodelet/nodelet) pointcloud_throttle (nodelet/nodelet) kinect_laser (nodelet/nodelet) kinect_laser_narrow (nodelet/nodelet)

ROS_MASTER_URI=http://10.5.6.187:11311

core service [/rosout] found process[kinect_breaker_enabler-1]: started with pid [17144] process[openni_manager-2]: started with pid [17145] process[openni_camera-3]: started with pid [17146] process[pointcloud_throttle-4]: started with pid [17147] process[kinect_laser-5]: started with pid [17150] process[kinect_laser_narrow-6]: started with pid [17159] [kinect_breaker_enabler-1] process has finished cleanly. log file: /home/turtlebot/.ros/log/e892ee8a-a055-11e1-97ca-9cb70d1ffd03/kinect_breaker_enabler-1*.log [ INFO] [1337282893.695750053]: [/openni_camera] Number devices connected: 1 [ INFO] [1337282893.696185440]: [/openni_camera] 1. device on bus 001:12 is a Xbox NUI Camera (2ae) from Microsoft (45e) with serial id 'B00362724570104B' [ WARN] [1337282893.699195269]: [/openni_camera] device_id is not set! Using first device. [ INFO] [1337282893.798186534]: [/openni_camera] Opened 'Xbox NUI Camera' on bus 1:12 with serial number 'B00362724570104B' [ INFO] [1337282893.860259880]: rgb_frame_id = 'camera_rgb_optical_frame' [ INFO] [1337282893.869042233]: depth_frame_id = 'camera_depth_optical_frame'

--GETS STUCK HERE and then the power system goes down (Green led on iCreate cable goes out)--


Originally posted by TaylorC on ROS Answers with karma: 148 on 2012-05-17

Post score: 1

$\endgroup$

1 Answer 1

0
$\begingroup$

Rosanswers logo

Well the stuck issue was simply me not realizing that the program was just running. The power down issue is that I swapped to a new laptop_battery.py and it seems to not show the correct charge for the iCreate battery now. Will have to just keep tabs on charging it until I have time to look into it.


Originally posted by TaylorC with karma: 148 on 2012-05-18

This answer was ACCEPTED on the original site

Post score: 1

$\endgroup$

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service and acknowledge you have read our privacy policy.