0
$\begingroup$

Rosanswers logo

I have installed and compiled the latest version of the rosserial stack. I have been attempting to run the samples (Hello World, etc.), after I wasn't able to get my own code to work. It turns out, none of the sample work properly.

For example, the hello world sample, when I start the python client there are no errors, but the topic from the arduino is never published.

i.e. run: roscore rosrun rosserial_python serial_node.py /dev/ttyUSB0
rostopic list

The topic is not there.

I have verified that the arduino is running properly, and on the correct port (and no port errors are given). The only output is: [INFO] [WallTime: 1331948389.955027] ROS Serial Python Node [INFO] [WallTime: 1331948389.956859] Connected on /dev/ttyUSB0 at 57600 baud

Device is Diecimila, running on ros-electric/Ubuntu 11.04 Natty

No errors in making the packages, etc.


Originally posted by srlake on ROS Answers with karma: 11 on 2012-03-16

Post score: 1


Original comments

Comment by Dustin on 2012-03-16:
Do you see the message "Lost sync with device, restarting..."?

$\endgroup$

1 Answer 1

0
$\begingroup$

Rosanswers logo

Maybe you could try with another Arduino if you have one nearby. I completed these tutorials a few weeks ago using indigo-ubuntu 12.04 lts with a duemilanove just for configuration informations and to confirm that it is supposed to work.

Best regards,

Pascal


Originally posted by pascal.fortin with karma: 16 on 2014-11-05

This answer was ACCEPTED on the original site

Post score: 0

$\endgroup$

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service and acknowledge you have read our privacy policy.