0
$\begingroup$

Rosanswers logo

Hi,

I was trying to run the Kinect sensor for the first time but having an error as follows after invoking a command "roslaunch openni_camera openni_kinect.launch":

"[ERROR] [1297966723.977913245]: [OpenNIDriver] Failed to create DepthGenerator: Can't create any node of the requested type! Please see http://www.ros.org/wiki/ni/Troubleshooting for more info. [openni_camera-1] process has died [pid 3429, exit code -11]. log files: /home/shah/.ros/log/1f8c4fae-3ac1-11e0-881b-d7b53128cee2/openni_camera-1*.log"

I am aware that there is a post regarding this one and its corresponding solution as in "https://code.ros.org/gf/project/ros/mailman/?_forum_action=ForumMessageBrowse&thread_id=49868&action=ListThreads&mailman_id=39", however after following the steps I'm still trapped there.

Could somebody guide me on this problem..BTW i'm running Ubuntu 10.04 LTS and on 64-bit machine.

Thanks in advance.

-alfa-


Originally posted by alfa_80 on ROS Answers with karma: 1053 on 2011-02-17

Post score: 1


Original comments

Comment by tfoote on 2011-02-17:
alfa_80, you can edit your question to add this in. And please mark the answer that you said fixed the problem below as accepted.

Comment by alfa_80 on 2011-02-17:
[ERROR] [1297966723.977913245]: [OpenNIDriver] Failed to create DepthGenerator: Can't create any node of the requested type! Please see http://www.ros.org/wiki/ni/Troubleshooting for more info. [openni_camera-1] process has died [pid 3429, exit code -11]. log files: /home/shah/.ros/log/1f8c4fae-3ac1-11e0-881b-d7b53128cee2/openni_camera-1*.log

Comment by alfa_80 on 2011-02-17:
Very sorry I didn't realize it about putting the error, just forgotten..it might be useful for the others..Hence, this is the error: [ERROR] [1297966723.977913245]: [OpenNIDriver] Failed to create DepthGenerator: Can't create any node of the requested type! Please see http://www.ros.org/wiki/ni/Troubleshooting for more info. [openni_camera-1] process has died [pid 3429, exit code -11]. log files: /home/shah/.ros/log/1f8c4fae-3ac1-11e0-881b-d7b53128cee2/openni_camera-1*.log

Comment by tfoote on 2011-02-17:
Could you add the exact error about the DepthGenerator to the question?

$\endgroup$

1 Answer 1

0
$\begingroup$

Rosanswers logo

One possible problem is that you do not have the 12V power plugged in. The device will give this error if the 12V power source is not enabled.


Originally posted by tfoote with karma: 58457 on 2011-02-17

This answer was ACCEPTED on the original site

Post score: 1


Original comments

Comment by mmwise on 2011-02-17:
please check the check circle next to the answer to mark it as answered

Comment by alfa_80 on 2011-02-17:
Definitely, the power source is not connected :-( Thanks a lot What is probable problem with this warning when i run rviz: "[ WARN] [1297970327.355692647]: Message from [/openni_camera] has a non-fully-qualified frame_id [openni_rgb_optical_frame]. Resolved locally to [/openni_rgb_optical_frame]. This is will likely not work in multi-robot systems. This message will only print once." How to resolve it locally? I didn't get it..

Comment by alfa_80 on 2011-02-17:
Definitely, the power source is not connected :-( Thanks a lot

$\endgroup$

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service and acknowledge you have read our privacy policy.